Bejelentkezés

Elfogadóhelyek hirdetései:

Gablini Autószerviz Zugló
Nyerges Hotel Termál
Dr.Schaette fitoterápiás takarmánykiegészítők
Printer-Pont
Kékvölgy Kerámia Stúdió
Napvitézek - Szervezetfejlesztés
[Szervezetfejlesztés]
Cím: 1075 Budapest Károly krt. 3/a IV.em Tel.: 06 70 778 6946
A szervezetfejlesztés emberekről szól, mert egy szervezet egyenlő a benne dolgozó emberek összességével. Működése is sokban hasonlít egy ember működésére: van szellemisége – küldetése, alapelvei, céljai, van kapcsolati része – belső kapcsolatok, SZMSZ, és van fizikai megjelenése – költségvetés, külkapcsolatok, iroda. Egy egészségesen működő szervezetnél mindhárom terület jól és egymással összhangban működik. De, honnan vesszük észre, ha a vállalkozásunk nem egészségesen működik? Onnan, hogy érzékeljük a tüneteket: megoldatlan konfliktusok, magas fluktuáció, megrendelések hiánya, pénzügyi nehézségek. Számunkra a megoldás e problémák gyökereinek felkutatásában áll, vagyis a tünetek okainak gyógyításában.

Ahogy az ember is egyre bölcsebb lesz, és életkori sajátosságai valamilyen törvényszerűség szerint változnak, úgy a vállalkozások is fejlődnek bizonyos törvényszerűség mentén. Amikor egy vállalkozás elindul, az alapítók lelkesedése sok mindenen átsegíti, és nagyban hozzájárul a növekedéséhez. Egy bizonyos nagyság után azonban rákényszerül a vállalkozás a feladatok megosztására, egy rendszer kialakítására, ami sokszor más típusú embereket igényel. Ez egy természetes folyamat, ahol egy természetes fejlődés vagy szelekció megy végbe a dolgozók között is. Az átalakulást legtöbb esetben a káosz állapota jellemzi. Hol tart a mi cégünk a fejlődés útján?

A cégkultúra - vagyis ahogy mi itt dolgozunk – a közös értékeken alapszik. Tudjuk-e, hogy mik ezek, beszélgetünk e róluk? A mindennapok munkavégzésének nehézségei mellett, a vállalkozás folyamatosan ki van téve belső változásoknak is. Figyelünk-e eléggé dolgozóinkra? A cég egy társadalmi és gazdasági környezetben működik, ezért folyamatosan élő kapcsolatot kell ápolnia szociális és természeti környezetével. Felelősen cselekszünk-e környezetünk irányában? A jövő általában a frontembereknél kopogtat először, de megjelenik a konfliktusokban és a pénzhiányban is. Elég érzékenyek vagyunk-e a jövő jelz
Támogatás: 5-10 %