Bejelentkezés

Elfogadóhelyek hirdetései:

Dr. Rétvári Beáta ügyvéd
Aqua Dive School
Kékvölgy Kerámia Stúdió
Sashalmi Csemege
Nyerges Termál Étterem
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vásárlás CIWIL kártyával

Vásárlás

A CIWIL kártya tulajdonosa felkeres egy CIWIL kártya elfogadóhelyet, ahol terméket vásárol, vagy szolgáltatást vesz igénybe, melynek vételárát teljes egészében megfizeti. A vásárlás értékének alapján a vállalkozás kiállít egy CIWIL adományozási igazolást (a részére korábban átadott sorszámozott kétpéldányos igazolástömbből) az általa vállalt adomány összegéről. Az adomány százalékos mértékét a vállalkozások határozzák meg, mely az elfogadóhelyek bemutatkozása mellett feltüntetésre kerül a www.ciwil.hu honlapon.

Azon nagyforgalmú vállalkozásoknál, akik lehetővé teszik a kártyák elektronikus leolvasását (a technikai megvalósításában díjmentes segítséget nyújtunk) az igazolások kiállítására nincs szükség: az adminisztráció teljesen automatizált.

Adminisztráció, elszámolás

A vásárlást követően a CIWIL kártya tulajdonosa az igazolás vásárlói példánya alapján rögzíti az ügyletet az online felületén, és kiválasztja a kedvezményezett civilszervezetet. (Elektronikus leolvasás esetén erre nincs szükség: a kártyatulajdonos által - a kártya aktiválásakor - megjelölt alapértelmezett civil szervezetet veszi figyelembe a rendszer.)

Az elfogadóhelyek havonta egyszer kapnak értesítést a CIWIL kártyás vásárlásokból keletkező adományokról, melynek teljes összegét a közhasznú CIWIL Adományozási Alapítványnak utalják át. Az alapítvány a beérkezett összegeket összesíti és továbbutalja a kártyatulajdonosok által megjelölt civil szervezetek részére.

Az elfogadóhelyek részére a beérkezett adományokról szóló hivatalos igazolást a CIWIL Adományozási Alapítvány állítja ki évente egy alkalommal. Az adományok összege a vállalkozások adóalapját csökkenti. A számviteli igazoláson kivűl a vállalkozások az adományok segítségével a civil szervezetek által megvalósított célokról szóló részletes beszámolót is kapnak, melyet szabadon felhasználhatnak
CSR kommunikációjukban.

Biztonság

Az elfogadóhelyek védelme érdekében az igazolás példányainak esetleges eltérése esetén mindig az elfogadóhely példányán lévő adatok kerülnek figyelembe vételre. (Elektronikus leolvasás esetén a titkosított adatforgalom garantálja a biztonságot.)

Átláthatóság

Az adományok sorsát az elfogadóhelyek (az ügyletekben részt vevő többi szereplőhöz hasonlóan) nyomon követhetik a vásárlástól kezdve az összegek célbaérkezéséig. Erre a célra saját online felület áll rendelkezésükre.

 

 

 

© CIWIL Adományozási Alapítvány - WELLDORF Szövetkezet